ΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Διαφορετικά βιβλία για διαφορετικούς αναγνώστες ΕΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Κοίταξε τα βιβλία στη βιβλιοθήκη της. Δεν ήταν πολλά. Είχε όμως διαβάσει πολλά βιβλία. Της άρεσε να πηγαίνει στη βιβλιοθήκη του νησιού της. Στο όμορφο παλιό αρχοντικό με τους πολυελαίους και τα εκατοντάδες βιβλία. Βιβλία που ποτέ δεν την είχαν απογοητεύσει.
Αντωνης Δημοπουλος Ο ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ Αντωνης Δημοπουλος
Ο Φώτης δεν ήταν καθόλου καλός μαθητής στο σχολείο. Οι συμμαθητές του βλάκα τον ανέβαζαν ηλίθιο τον κατέβαζαν. Ήταν όμως πολύ ζωηρός. Έκανε κάτι χαζές πλάκες και αυτοσαρκαζόταν, ενώ συχνά γινόταν ρεζίλι με τις γκάφες του.
Ανωνυμο Μια στάλα ιδρώτα κύλησε πάνω στο χαρτί. Ανωνυμο
Μια στάλα ιδρώτα κύλησε πάνω στο χαρτί. Το χέρι του έτρεμε, όλος έτρεμε. Επιτέλους. Το βρήκε. Το είχε στα χέρια του. Αυτό το βιβλίο το έψαχνε χρόνια, και εδώ... ανάμεσα στο σωρό... Τους ξεγέλασε, οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης ούτε κάν ήξεραν για την αξία του βιβλίου.
Ανωνυμο Ήταν ψηλός ο διευθυντής της βιβλιοθήκης τότε. Ανωνυμο
«Ήταν ψηλός ο διευθυντής της βιβλιοθήκης τότε. Και μας βοηθούσε πολύ με τα μαθήματά μας και με τις εργασίες. Πολύ καλός». Είπε ο παππούλης, φέρνοντας στην ανάμνησή του τη βιβλιοθήκη, όταν την επισκεπτόταν παιδί.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΟΥΡΛΙΔΑΣ Τμήμα Παιδικής Λογοτεχνίας ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΟΥΡΛΙΔΑΣ
Πόσον καιρό τα έχουμε αυτά τα βιβλία στο σπίτι; Πρέπει να πέρασε πάνω από μήνας που τα δανειστήκαμε … Αχ, θα με κράξουν οι άνθρωποι στη Βιβλιοθήκη … Και τι να τους πω; «Ξέρετε, τα παιδιά μου είναι λιγάκι βλαμμένα και κοιμούνται αγκαλιά με τα βιβλία…
Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.